12 stiri din travel: Google Flights, Eurostar, Slow City, Bitcoins si Harry Potter

eurostar_anniversary-2014

 • Eurostar si-a marchat cea de-a 20-a aniversare cu noi uniforme. Incepand cu saptamana trecuta personalul Eurostar poarta un model nou de uniforme, al treilea de la lansarea din 1994 a trenului de mare viteza.

The Ganges river India

 • India va inlesni regimul de vize.

Potrivit presei indiene, turisti din circa 180 de tari nu vor mai trebui sa stea la coada la consulatele locale ale Indiei pentru a obtine vize. In prezent cei mai multi turisti straini trebuie sa astepte mai multe saptamani inainte de a afla daca li s-a aprobat cererea pentru viza, procesul anevoios de verificare a actelor fiind un impediment serios in fata turistilor din tari precum SUA, Marea Britanie si Franta. Aceste tari sunt, de altfel, furnizoarele celor mai multi vizitatori straini in India.

Orvieto - Umbria

Fondata in 1999 de catre un primar toscan, miscarea Cittaslow pledeaza pentru extinderea filosofiei miscarii Slow Food in viata urbana. Miscarea “Cittaslow/ Slow City” are in prezent 183 de membri, iar alte zeci de cereri de aderare sunt in curs.

china tourism organization

 • Asia – cea mai populara destinatie la nivel global in 2013.

Asia si Hong Kong-ul domina lista celor mai populare destinatii ale lumii in 2013, potrivit celui mai recent raport Euromonitor International.

Mu Koh Poda krabit thailand

 • Krabi – in curand cea mai populara destinatie din Thailanda.

Potrivit Autoritatii de Turism din Thailanda, orasul thailandez a cunoscut recent o explozie de vizitatori straini. Krabi a fost inclus de New York Times in lista sa a celor 52 de locuri de vizitat in 2014.

Christ-the-Redeemer-statue

 • Statuia lui Hristos Mantuitorul va deveni mai gri dupa reparatii

Reparatiile statuii lui Hristos Mantuitorul de pe Muntele Corcovado (Rio de Janeiro) vor aduce cu sine o nuanta mai inchisa. Statuia de 38 de metri, numita in 2007 una dintre cele sapte noi minuni ale lumii, a fost lovita de un fulger in timpul unei furtuni in luna ianuarie si si-a pierdut un deget.

 

Ratatouille-Attraction-Disneyland

 • Disneyland Paris va avea atractii de inspiratie gourmet.

Disneyland Paris va colabora cu Paul Bocuse, tatal gastronomiei franceze, pentru a inaugura o noua atractie inspirata din filmul in desen animat “Ratatouille”. Intitulata “Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy” noua atractie Disneyland va urma aventurile unui mic sobolan. La fel precum filmul animat nominalizat la Oscar, cursa va avea loc in interiorul restaurantului parizian “Chez Gusteau”.

spain torrero

 • Spania – locul 3 la nivel global dupa numarul de turisti

In 2013 Spania s-a mentinut pe pozitia cu numarul trei in turismul mondial. Depasind China, Spania a atras un numar record de 60.6 milioane de vizitatori internationali de la care s-au incasat 59 miliarde de euro.

bitcoins

 • Bitcoins castiga teren. Cazinourile din Las Vegas accepta Bitcoins.

O serie de hoteluri si cazinouri din Las Vegas si-au anuntat planurile de a deveni primele din industrie care vor accepta Bitcoins ca plata.

roissy_charles_de_gaulle_

 • Franta lanseaza un proiect feroviar expres care leaga Parisul de Charles de Gaulle

Dupa multi ani de ezitare, guvernul francez a dat unda verde unui proiect de 1,7 miliarde de euro care va lega Parisul de principalul aeroport international Charles de Gaulle cu un tren rapid care va intra in functiune abia peste un deceniu.

 

ryanair-x-google

 • Compania aeriana Ryanair adaugata in Google Flights, aplicatia Google pentru comparatie a zborurilor

In premiera de la introducere din 2011, aplicatia Google Flights afiseaza optiuni de zbori oferite de compania aeriana Ryanair, cea mai populara companie aeriana low-cost din Europa.

SANYO DIGITAL CAMERA

 • Un tren Hogwarts Express si o strada Diagon Alley in parcul tematic Harry Potter

In aceasta vara vizitatorii parcului Universal Orlando vor putea reconstitui pasii lui Harry Potter la hotarul dintre lumea oamenilor simpli si universul vrajitorilor. Un nou parc de distractii va recrea celebrul tren Hogwarts Express, Aleea Diagon Alley si repere la scara reala din Londra.