17 mai – Ziua Nationala a Norvegiei

 

 

 

De pe acoperisul Norvegiei la fiorduri

viziteaza norvegia-3

Norvegia este o destinatie la fix pentru cei care vor evadare in natura, sa nu vada prea multe fete de homo sapiens si sa asculte linistea si zgomotele produse de natura. Crabii imperiali, renii, elanii si pasarile din fauna locala pot fi urmarite in habitatul lor natural. Pescuitul de pesti mari este la ordinea zilei, iar pentru ciclism, schi de tura si hiking tara este un paradis. Poti sa dormi cu cortul oriunde, cu conditia sa nu lasi niciun semn in urma ta si sa fii cat se poate de discret.

Singura zi in care vei vrea sa faci “o baie de multime” este Ziua Nationala a Norvegiei. Sarbatorita pe 17 mai, sarbatoarea ii scoate pe toti in strada in costumele traditionale “bunads” si cu steaguri in maini. Aici nu vei vedea parade militare, ci parade ale copiilor si absolventilor de liceu, care sarbatoresc in aceasta zi finalul celor 13 ani de scoala.

Unul dintre putinele inconveniente este ca ai nevoie de un buget mai zdravan ca sa-ti poti face o vacanta in Norvegia, dar cu un pic de organizare acest capitol poate fi castigat in favoarea ta.

viziteaza norvegia-schi norvegia - express lift viziteaza norvegia-schi in costume nationale norvegiene viziteaza norvegia-6 viziteaza norvegia-4 viziteaza norvegia-5 viziteaza norvegia-2 Kingcrab-Norvegia viziteaza norvegia- muntele skala Ciclism Norvegia viziteaza norvegia viziteaza norvegia- viziteaza norvegia-1