Amsterdamul a devenit victima propriului sau succes. Oficialii vor sa reduca numarul de turisti.

Culmea turismului! Sa vii prieten si sa te intorci dusman!
amsterdam vizitatori - travelmaniacs-

Venetia Nordului este sufocata de prea multi turisti, devenind victima propriului sau succes, spun oficialii orasului ce primeste peste 17 milioane de turisti anual. Amsterdamul estimeaza ca in 2030 vor fi 30 de milioane de doritori de a vedea “Red Light District” sau a vizita numeroasele “coffee shops”. Valul de turisti ameninta sa asedieze orasul devenit cunoscut pentru canalele sale de poveste. Locuitorii si politicienii au hotarat sa puna piciorul in prag si sa gaseasca cai creative si diplomatice de a controla vartejul de musafiri.

In fiecare an, numarul de calatori creste cu 5%. Si asta gratie unei campanii smart de marketing si a investiilor de 12 miliarde de euro in oferta culturala a urbei cu 165 de canale. Solutia la care vor sa apeleze cei 830 000 de rezidenti permanenti ai Amsterdamului este reducerea bugetelor de publicitate. Primarul Eberhard van der Laan sugereaza turistilor sa caute cazare in orase precum Rotterdam, Haga si Utrecht, orase cu legaturi de tren foarte bune cu Amsterdamul.

Vizitatorii Olanderi cheltuie aproximativ 10 miliarde de euro pe an in Regatul Olandei. Industria de turism a Amsterdamului asigura 100 000 de joburi.

amsterdam vizitatori - travelmaniacs-- amsterdam vizitatori - travelmaniacs