Asia are cele mai ieftine companii aeriene low-cost din lume

fireflymalaysia

Compania aeriana Firefly din Malaezia este cea mai ieftina companie low-cost din lume, potrivit unui site specializat in compararea zborurilor din intreaga lume.

Media costurilor biletelor intr-o singura directie operate de companiile aeriene low-buget din intreaga lume a relevat faptul ca cele mai ieftine companii aeriene sunt situate in principal pe continentul asiatic. Firefly detine pozitia de top in lista celor mai accesibile companii aeriene cu un cost al biletelor one-way de €30 euro, inclusiv taxele de bagaj.

onur air turcia

Compania aeriana Firefly este urmata de SpiceJet din India, ale carei tarife medii intr-o directie ajung la €52 de euro si Onur Air din Istanbul cu zboruri medii de €56 de euro.

spicejet india

Populara companie aeriena low-cost AirAsia din Malaysia se situeaza pe locul 4, iar Ryanair, desi considerat a fi cel mai ieftin transportator aviatic low-cost din Europa, a fost invins de alte 5 companii aeriene.

Cel mai ieftin transport low-cost din Europa il ofera Pegasus Airlines, cu un pret mediu pe traseu de aproximativ 65 €, costul incluzand taxa de bagaj.

Iata top 10 cele mai ieftine companii aeriene low-cost (clasamentul a inclus taxele pentru un bagaj de 20kg):

1. Firefly, Malaezia;
2. SpiceJet, India;
3. Onur Air, Turcia;
4. AirAsia, Malaezia;
5. FastJet, Africa;
6. Atlasjet, Turcia
7. Pegasus Airlines, Turcia;
8. IndiGo Air, India;
9. Tigerair, Singapore;
10. VivaAerobus, Mexic.