Biciclire prin oras de pe laptop. Berlinul pe Cyclodeo.

Explorare urbana pe bicicleta de pe laptop.  Exploreaza Londra si Berlinul.

Berlinul pe Cyclodeo-
cyclodeo -

Cyclodeo, site-ul de crowdsourcing cunoscut drept “Google Street View pentru piste de biciclete” are acum acoperire completa pe Berlin, un semn ca site-ul se extinde treptat in Europa, iar pe viitor are toate sansele sa acopere intregul continent si poate cat mai multe orase din Romania. Depinde si de noi, biciclistii.

cyclodeo unlock your city

Site-ul permite utilizatorilor sa consulte online trasee si piste de biciclete in intreaga lume, datorita unei combinatii de harti si imagini video inregistrate de pe castile biciclistilor, filme care apoi sunt incarcate on-line.

Cu ajutorul aplicatiei Cyclodeo biciclistii pot vizualiza traseul in avans, pot calcula distanta si viteza, traseul cel mai rapid sau cel mai pitoresc.

cyclodeo - paris

Fondat in 2012 de catre antreprenorul francez Samir Bendida, Cyclodeo s-a dezvoltat pas cu pas, iar in prezent are mii de kilometri de trasee de bicicleta filmate in San Francisco, Londra, New York, Amsterdam, Eindhoven si Copenhaga.

Peste 200 de km de piste de bicicleta din Berlin au fost incarcate online, inclusiv trasee prin cartiere faimoase precum Alexanderstrasse si Friedrichstrasse.

Biciclistii pot contribui cu propriile date pe site prin atasarea unei camere video pe casca si activarea unui tracker GPS de pe telefonul lor, permitand Cyclodeo sa creeze un traseu.

Tot in aceasta saptamana Google Maps pentru mobile a lansat diagrame cu elevatia traseelor, lucru ce permite biciclistilor sa estimeze cat au de urcat pe parcursul unei calatorii.