Bolt – Cortul cu care treci cu brio de fulgere si furtuni extreme

Cort cu paratrasnet
cort bolt antifurtuni si antifulger-

Sansele sa fii lovit de fulger atunci cand campezi in gol alpin/ spatiu deschis/ poiana sunt relativ mici, dar totusi ele exista. Am simtit amenintarea pe propria piele cand am pus cortul sub Creasta Oslei anul trecut si ne-am “distrat” o ora cu un cer turbat. Noroc ca vantul s-a jucat si el si a alungat “gogosile” infuriate de pe bolta. Totul s-a linistit repede si am dat uitarii experienta daca nu as fi dat zilele trecute peste o inventie a unui designer finlandez. Frica de tunete, furtuni si faptul ca ii place sa campeze in poieni predispuse la fulgere, l-a determinat pe designerul Kama Jania sa proiecteze un cort in care vei fi in siguranta si in cazuri de furtuni extreme. Cortul BOLT disponibil in trei variante este prevazut cu protectie atat pentru loviturile directe ale fulgerelor, cat si in cazul in care fulgerul loveste in apropiere in camp deschis.

Folosind o structura de aluminiu si un conector de aluminiu, cortul poate rezista la 200 kA intensitate a campului electric. O tesatura deosebit de rezistenta la apa si vant, izolare Mylar si un schelet din cabluri din cupru alcatuiesc sistemul paratrasnet de impamantare al cortului BOLT.

Designerul a apelat la ajutorul a trei profesori universitari titrati pentru a face calculul necesar pentru a testa cortul la diverse contacte de inalta tensiune. Cortul anti-fulger nu se va apinde, ii va proteja pe cei din interiorul sau si nici nu va suferi niciun fel de daune.

cort bolt antifurtuni si antifulger

Bolt cort bolt antifurtuni si antifulger-

Bolt cort bolt antifurtuni si antifulger