Cascada Niagara – a opta minune a lumii

Niagara should stake the claim as the 8th Wonder of the World

150.000 de litri de apa cad pe pe secunda de la o inaltime de 53 de metri. Urletul Cascadei Niagara nu lasa indiferent pe nimeni. Niagara este una cele mai importante atractii turistice din America de Nord si din lume, iar acum canadienii vor sa o inscrie cu drepturi depline ca a opta minune a lumii.

Din anul 1800 regiunea este deschisa turismului, iar in 1885 statul nord american New York o declara parc national. La un an distanta Canada procedeaza la fel.

Cu peste 80 vinarii premiate, Canalul Welland (una dintre cele mai mari realizari tehnologice ale secolului al XX-lea), site-uri istorice dedicate razboiului din 1812, plaje frumoase, o oferta culinara, Cascada potcoava (Horseshoe Falls) de pe teritoriul Canadei este total indreptatita sa pretinda titlul de Minunea a 8-a lumii.

Sprijinita la nivel national in Canada, campania #Claimthe8th isi propune sa demonstreze ca Niagara Falls si regiunile inconjuratoare Niagara-on-the-Lake, Twenty Valley, St. Catharines si Niagara’s South Coast ar trebui sa intre in randul “Minunilor Lumii”. Titlul de a 8-a Minune a globului este deja unanim acceptata in Canada. Canadienii sunt ferm convinsi ca minunata cascada isi merita locul in lista update-ata alaturi de Marele Zid Chinezesc, Taj Mahal, Macchu Picchu, Statuia Christ Redemeer, Coloseumul din Roma, Marele Canyon si Piramidele Egiptene.

Toata lumea este familiarizata cu clasica lista a celor 7 minuni ale lumii. Noua campanie vrea sa aduca o nota de modernitate si sa introduca intr-un final o noua minune – Cascada Niagara.

Cele sapte minuni ale lumii antice este o lista ce contine sapte edificii din antichitate. Lista era in principal un ghid turistic pentru calatorii din lumea antica ce voiau sa vada cele mai cunoscute destinatii din acea perioada. Dintre aceste 7 minuni, singura care s-a pastrat este Marea Piramida din Giza. Existenta Gradinilor suspendate nu a fost inca dovedita 100%. inregistrarile istorice indica faptul ca celelalte cinci minuni au fost distruse prin dezastre naturale. Templul zeitei Artemis din Efes si Statuia lui Zeus din Olympia au fost distruse de incendii, iar Farul din Alexandria, Colosul din Rodos si Mausoleul din Halicarnas au fost distruse de cutremure.

Cele sapte minuni ale lumii antice:

Cele7minunialelumii

Marea Piramida din Gizeh 2550 i.Hr.;
Gradinile suspendate ale Semiramidei 600 i.Hr.;
Templul zeitei Artemis din Efes 550 i.Hr.;
Statuia lui Zeus din Olympia 435 i.Hr.;
Mausoleul din Halicarnas 351 i.Hr.;
Colosul din Rhodos 292-280 i.Hr.;
Farul din Alexandria.

 

Lista minunilor prezentului este urmatoarea:

1. Statuia Christ Redemeer Rio de Janeiro – Brazilia;
2. Marele Zid Chinezesc – China;
3. Macchu Picchu – Peru;
4. Petra – Iordania;
5. Taj Mahal – India;
6. Coloseumul din Roma – Italia;
7. Piramida de la Chichen Itza – Mexic;
8. Merita Cascada Niagara sa fie a opta minune a lumii?

niagara8thwonder Niagara should stake the claim as the 8th Wonder of the World-