Ce cursuri de dans ti se potrivesc

Majoritatea dintre noi ajung sa se orienteze spre o scoala de dans cu 2 zile inainte de nunta, atunci realizeaza ca trebuie sa danseze cu partenerul Valsul Miresei si nu vor sa se faca de ras in fata a zeci de invitati care stau cu camerele de filmat indreptate spre ringul de dans. 

cursuri-dans-hobby-romaniaCa de obicei, nevoia e cea care te invata si care te impinge de la spate. Dar ce pacat ca nevoia te constringe la atat de putine lucruri placute si frumoase.Acorda mai multa importanta nevoi de a te relaxa,de a te simti bine, de a invata ceva util.

Ia-ti inima in dinti si urmeaza niste cursuri specializate de dans pentru a trai mai placut si mai intens. Mai ales ca o scoala de dans te va initia in toate stilurile de dans,de la cele de discoteca pana la cele pentru nunti,petreceri mai “simandicoase” etc.

Pentru a-ti face mai intai o idee despre stilurile de dans, iti vom face o mica trecere in revista.

Practicat pentru intretinere sau de placere, dansul latino este printre cele mai ritmate si pasionale dansuri.Dansul te va acapara si vei ajunge sa pleci de la o repetitie, gindindu-te la urmatoarea.Dansul te va invata ideea mult mai subtila de flirt, de libertate de a dansa cu o persoana pe care n-o cunosti si cu care nu vorbesti, de a cere voie sa conduci si de a te lasa condus, intr-un virtej de roluri care te va cuceri.

Wilmark atrage atentia ca „muzica latino-americana nu e eleganta, contine un pic de vulgar, de distractie, e mai degraba expresiva decit tehnica si include multa improvizatie: daca ai invatat pasii de baza si incepi sa construiesti in jurul lor, devii un bun dansator de salsa“. Salsa în special are tendinta de a te face sa te simti altfel, de a te scoate din viata cotidiana si a te introduce intr-o alta lume.

Daca barbatii ar stii ce afrodiziac puternic este dansul pentru femei, cred ca fiecare barbat din lume si-ar dori sa invete sa danseze mai bine decat o face. Femeile iubesc dansul, se regasesc in pasiunea si romantismul lui. Barbatii cauta contactul fizic, femeiile care sunt ferme si care nu cedeaza usor.

Se spune ca dansul se aseamana izbitor cu dragostea si drogul. Toate trei in mod evident provoaca dependenta,visare si suferinta uneori. Vino la intâlnirea cu partea romantica din tine!

Dansuri latino de discoteca si petreceri

dansuri-latino-romaniaSalsa -cocktail exotic de dansuri latine si afro-caraibiene, s-a nascut ca un mix intre mai multe stiluri de dans.Fiind un dans traditional Latino American ,Cuba fiind tara de origine,a suferit totusi diferite modificari, in functie de zona in care a ajuns : “Stilul L.A.”,”StilulN.Y.”,etc

Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 paşi, 2 fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce şi dirijează mişcările femeii. Mişcările picioarelor (paşilor) sunt lente în comparaţie cu mişcările braţelor, care trimit în permaneţă diferite semnale partenerei: semnal de piruetă pe stânga, pe dreapta, s.a.m.d.

Cantareti-Jerry Rivera, Tito Rojas, Celia Cruz, Tito Puente, Gilberto Santa Rosa,Victor Emanuele,Fruko.etc

Merengue– este dansul in pereche cu cel mai mic grad de complexitate, fiind usor de invatat, bazat pe improvizatii si leading-ul baiatului.
Tony Swing, Tono Rosaroi,Elvis Crespo, Sergio Vargas, Hermanos Rosario, Tony Tun Tun, Los Ilegales,etc

Bachata – cel mai placut urechii,nascut din ritmuri de chitara si tobe, ritm neintrerupt dar romantic, fiind un stil mai usor de dansat.
Frank Reyes, Andy Andy, Grupo Aventura, Elvis Martinez, Raulin Rodrigues,Antony Santos,etc

Cumbia – are un ritm incontinuu,un pic fosrtat, de natura Africana cu instrumentatie adecvata,vesela.,
Rafaga, Kumbia King, Celso Pena, Gilda, etc

Rueda de Casino – dans in perechi,foarte active,dansat in cerc avand ca scop principal schimbarea partenerei dupa fiacare schema de miscari.Grad mare de complexitate dar si satisfactii pe masura.

Dans de grup : Disco, Meneaito, Limbo, Conga, Macarena, Etno, Dansuri grecesti

Dansuri Latino( dans sportiv)

tipuri-dans-sportivSamba – dans care combina elemente din dansurile negrilor si intoarceri ale corpului si balansul din dansurile indigenilor Lundu., adaugandu-se elemente europene (pozitia de dans inchisa).

Cha-cha-cha – radacinile majoritatii acestor genuri muzicale provin din dansurile populare cubaneze dar in forma cunoscuta la nivel international sunt inovatii nord-americane.

Rumba – Senzualitate, pasiune, miscari ample ale soldurilor (cuban motion), atitudine dominanta din partea barbatului si senzuala-defensiva din partea femeii.

Passo doble – Dans de dragoste, dar un alt fel de dragoste decat ceea prezenta in rumba, cu pasi puternici si sarituri si totusi în deplasare rapida. Este asociat cu coridele spaniole, originar din Franta si surprinzator singurul dans latino-american de competitie al carui ritm nu isi are radacinile in Africa.

Jive – Extrem de popular in comunitatile de sclavi negri din sud-estul SUA, New York si Chicago, a cunoscut mai multe denumiri, cu diferente mai mici sau mai mari, suferind noi si noi influente, generand astfel noi dansuri: Boogie-Woogie, Be-Bop, Rock-and-roll, Twist, Disco, Hustle si Jive.

Dansuri Standard sau dansuri clasice (dans sportiv)

dansuri-clasice-vals-tangoVals lent –dansat pe muzica de valscu un ritm mai accesibil, cu un tempo lejer. Masura muzicala este de 3/4 (trei patrimi intr-o masura muzicala), tempoul fiind de 27-30 masuri pe minut.

Vals Vienez (dansul miresei sau valsul miresei) – sofisticat si plin de eleganta,usor de invata si cu pasi simpli.Masura muzicala este de 3/4, tempoul fiind de 58-60 masuri pe minut.

Slow foxtrot – dans cu miscari rapide combinate cu pasi lenti.Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 30 masuri pe minut.

Quickstep – La fel ca si foxtrotul este caracterizat printr-o mare varietate de miscare, insa mult mai dynamic.Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 50 masuri pe minut.

Tango – Imoral datorita muzicii sale incarcate de erotism, inflacarat mai rar sau trist mai des, vechi de aproape 150 de ani.Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 30-33 masuri pe minut.