Cel mai vizitat muzeu din lume

Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume in 2014.

muzeul Luvru din Paris

Muzeul Luvru din Paris ramane cel mai vizitat muzeu din lume. Instituţia culturala franceza a primit anul trecut 9,3 milioane de vizitatori, 70% din totalul vizitatorilor muzeului fiind turisti straini. Cei mai multi turisti provin din Statele Unite, China, Italia, Marea Britanie şi Brazilia. Potrivit muzeului, colectiile permanente ale Musée du Louvre au atras in 2014 cu 100.000 de vizitatori mai mult decat in 2013.

Muzeul Luvru si-a redeschis in 2014 salile dedicate obiectelor de arta din secolul al XVIII-lea. In paralel, iubitorii de arta au fost atrasi de statuia restaurata a Victoriei din Samothrace, considerata una dintre atractiile celebrului muzeu.

Conform datelor oferite de Louvre, peste 50% dintre cei care le calca pragul au mai putin de 30 de ani, dintre care ponderea cea mai importanta o au persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani (1,9 milioane). Ar fi curios sa vedem si datele centralizate ale muzeelor din Romania.

Meritul pentru aceasta crestere constanta o are si directorul institutiei Jean-Luc Martinez, a carui plan ambitios este de a atinge cifra de 12 milioane de vizitatori in 2025.

Pe urmatoarele locuri se situeaza British Museum, Metropolitan Museum of Art, National Gallery London, Vatican Museums, Tate Modern London, National Palace Museum Taipei, National Gallery of Art Washington, Musée National d’Art Moderne Paris, Musée d’Orsay din Paris si Victoria and Albert Museum London.

museedulouvre