Cele mai populare destinatii turistice in randul calatorilor europeni

turism europa 2012 eurostat

Spania a fost desemnata cea mai populara destinatie turistica in randul rezidentilor din Europa, iar grecii reusesc performanta de a avea cele mai lungi vacante. Acestea sunt unele dintre principalele concluzii ale celui mai recent raport turistic emis de Comisia Europeana.

Potrivit recent publicatului raport “Calatoriile in scop turistic ale europenilor”, 85% dintre locuitorii batranului continent au calatorit in 2012 in special pe teritoriul Europei, cel mai des europenii preferand sa plece in vacante si concedii in tarile vecine.

Statele care au contrazis aceasta tendinta au fost Marea Britanie, a carei destinatie turistica de top a fost Spania; România, a carei destinatie preferara a fost Italia, si Ungaria, a caror rezidenti s-au indreptat pentru vacante catre Germania.

spania travel

Dupa Europa cele mai populare destinatii pentru europeni sunt Asia (5%), Africa (4%), America de Nord (4%), America Centrala si de Sud (2%).

Spania a fost cea mai populara destinatie de vacanta dupa numarul numarul de  rezervari hoteliere si cheltuielile alocate unei vacante in aceasta tara.

Dupa Spania, cele mai populare destinatii de travek pentru europeni au fost Franta, Italia si Germania.

Iata top 10 destinatii de vacanta pentru turistii europeni in 2012:

1. Spania
2. Franta
3. Italia
4. Germania
5. Austria
6. Marea Britanie
7. Croatia
8. Grecia
9. Portugalia
10. Polonia.

spania travel