Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoaiei din inima muntilor Mehedinti

Prin Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro

Cerna Sat - casute cazare lac

Mostra de drum pana in Cerna sat - Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro

Indicator spre Cerna Sat Gorj - Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro

Scurte, dar spectuloase, Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoaiei din Muntii Mehedinti le descoperiti dupa Cerna-Sat, o localitate izolata din judetul Gorj, sat situat pe cursul superior al Cernei, la 44 km in amonte de Baile Herculane. Zona este declarata rezervatie geologica naturala (Parcul National Domogled – Valea Cernei) si este considerata drept “cea mai frumoasa forma de relief de pe Valea Cernei.”

Vederea spre Cerna Sat din Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro

DSCN3121

In dreptului unei foste constructii sub forma de trapez, se zareste poteca spre aceste chei din muntii gorjenesti. La nici doi pasi, ai si intrat in mini-chei, a caror denumire provine de la Corcoaia, personaj din mitologia taramurilor de aici. Formatiunea cu cavitati de dizolvare, marmite si lapiezuri, aminteste, intr-adevar de scobiturile in stanca, un soi de tub circular, lasate de vreun laur-balaur, asa cum povesteste si legenda locului. Piatra a fost strabatuta de un zmeu sau hidra care si-a gasit sfarsitul, istetul erou Iovan Iorgovan, un personaj din mitologia romaneasca similar cu Hercules, retezandu-i cele sapte capete chiar la intrarea in Chei. Cu ultimele puteri, zmeul sau hidra strapunge stanca si asa ia nastere formatiunea stancoasa.

In burta Cheilor-Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro

In folclorul romanesc Iovan Iorgovan a fost si un haiduc vestit si un vanator iscusit care a trait, potrivit wikipedia, in a doua jumatate a secolului al XVII-lea. Aproape toate pesterile importante din zona Muntilor Mehedinti si culoarul montan al Cernei, in special în jurul localitatilor Orsova, Baia de Arama, Baile Herculane si Tismana, apar în folclorul local ca locuri de refugiu ale acestuia.

Cheile Corcoaia au o lungime totala de 300 de metri, iar tunelul spectaculos format prin scurgerea apelor are circa 50 de metri. Balustrada metalica faciliteaza vizitarea chiar si pe o vreme mai noroioasa, asa cum am prins noi.

Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro

Pe o serpentina spre Godeanu - Piatra Closanilor in zare

La iesirea din Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro

Cheile Corcoaiei
Intrarea in Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro
Intrare in Cheile Corcoaia

DSCN3139

Cheile Corcoaiei In drum spre Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro - Cerna Sat

in drum spre Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro inainte de a intra in Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro  DSCN3123  Din Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro copac la Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro Ciudate la apus de soare-Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro  Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro - 2014  Capite Fan spre Cerna Sat-Cheile Corcoaia sau Cheile Corcoiei din Gorjul de sub Munte - travelamaniacs-ro