Chomolungma cucerita de Google Street View.Google lanseaza turul virtual al Everestului

Nepalul si Everestul pe harta Google Maps

Google ofera tuturor turistilor lumii accesul virtual pe “Acoperisul Terrei”, unul dintre cele mai inaccesibile locuri ale planetei. Aici este locul de nastere al renumitilor serpasi pe Everest. Google Stret View a cucerit astfel Everestul pe partea nepaleza.

Google a ajuns in inima Himalayei oferind cateva crampeie ale vietii dure pe care o duc oamenii de la poalele celui mai inalt munte al Terrei.

Kumbu Nepal-

Google Street View ofera o panorama de 360 de grade compusa din mii si mii de fotografii de 75 megapixeli plus o harta on-line, care arata imagini de din toate locurile si lacasurile unde a reusit sa intre camera si echipa Google Street View.

Varfuri si vai acoperite de ghetari, rauri albastre de gheata, pastorii de yak, temple budiste, atractii turistice remarcabile, manastiri, scoli si cabane izolate, toate acestea pot fi studiate in detaliu online.

Sherpas spera ca acest proiect sa ajute la promovarea patriei lor, dar si la strangerea de fonduri pentru generațiile viitoare, pentru a evita ca ei sa-si riste vietile ca porteri si palmasi in industria de alpinism.

Kumbu Nepal- nepaleverest