Cum sa ai o vacanta reusita

hiking in alps via-ferrata-holidays

Calatorii care isi planifica vacantele, fac o incursiune in atmosfera locala si exploreaza tari mai indepartate sunt mult mai probabil sa se intoarca dintr-o vacanta catalogata drept “fericita/ implinita”, potrivit unui studiu realizat de expertul Shawn Acor (autor al “The Happiness Advantage”) si agentia de turism Monograms.

Pe baza rezultatelor sondajului care a examinat legatura dintre vacante si fericire, autorii a venit cu o lista de de
“asa nu” si “asa da” pentru a asigura o experienta de travel pozitiva.

Unii dintre cei mai mari factori de stres pentru respondenti a fost, spre exemplu, pierderea timpului pretios din vacante incercand sa puna la punct lucruri precum destinatii de excursii, lista de activitati, obiective, time management, intelegerea obieceiurilor si traditiilor, plus aspecte legate de transport. Dar cei care si-au planificat calatoriile  si si-au facut cat de cat temele au minimizat semnificativ nivelul potential de stres, se arata in studiu. Autorii raportului au specificat, de asemenea, ca turistii care si-au alocat aproximativ o luna pentru a se familiariza cu destinatia de evadare au avut un grad mai mare de satisfactie la intoarcerea in tara de resedinta.

Planificarea reduce stresul si creste posibilitatea de a anticipa vacantele, iar anticiparea unor evenimente contribuie la cresterea gradului total de satisfactie.

De asemenea, turistii care au avut parte de o conexiune din partea locului (fie ca este vorba de un ghid nativ sau un prieten) si s-au aventurat acolo unde mananca si se distreaza localnicii, au descris vacanta drept una mai implinita.

hamac plaja

“Crearea unei conexiuni cu oameni, locuri, cultura si istorie ne permite sa ne deschidem mintile si ne creste sansele
de a experimenta o stare de bine”,  a declarat Acor.

Sondajul, de asemenea, a relevat faptul ca atat cu cat e mai indepartata  destinatia, cu atat mai “fericita” va fi vacanta per total.

istanbul grand bazaar