De la Londra la Marseille cu trenul de mare viteza

 

marseille_france

O super veste vine din partea Eurostar. Din mai 2015 vom ajunge direct cu trenul de mare viteza din sudul Frantei la Londra. Noua ruta rapida va trece prin Ashford, Kent, Marea Britanie. La o intalnire cu reprezentantii consiliului orasului Ashford Borough, oficialii Eurostar au asigurat ca noul tren de mare viteza Londra-Marseille va fi operational din primavara anului viitor.

Serviciul va fi disponibil pe tot parcursul anului oferind rute zilnice în ambele sensuri facand legatura între capitala britanica și faimosul port francez de la Mediterana, al doilea cel mai mare oras al Frantei dupa Paris .

eurostar exploring is beautiful

Biletele vor fi scoase la vanzare din luna decembrie, astfel ca va puteti deja planifica un mega- turneu prin Europa la anul. Pentru moment nu se cunoaste cat va dura intreaga calatorie, dar cu siguranta va fi pe placul turistilor amatori de voiajuri pe calea ferata.

Nu este prima data cand Eurostar ofera o punte intre Marea Britanie și sudul Franței. In fiecare vara, Eurostar este operatorul desemnat sa asigure legatura intre Avignon și Londra, iar in timpul iernii compania face curse catre Bourg-Saint-Maurice si Moûtiers, doua statiuni de schi populare din Alpii francezi.

În plus, pentru o scurta perioada de timp in primavara anului trecut, Eurostar a facut teste ale serviciilor sale legand Londra de orasele franceze Lyon și Aix-en-Provence. Intentia a fost de a vedea daca aceste trasee merita a fi permanentizate din 2015. Eurostar nu a facut un anunt in acest sens.

Eurostar-Londonn2EUR1291_Abribus_CLEARCHANNEL-DECAUX_237x350_FR_NL.indd

Sistemul de trenuri de mare viteza Eurostar asigura legaturi intre Marea Britanie, Franta si Belgia. Trenurile utilizeaza Tunelul Canalului Manecii iar principalele gari deservite sunt Gara Saint Pancras in Londra, Gara de Nord in Paris si Gara Bruxelles-Sud in Bruxelles. Unele trenuri deservesc si garile Gara Lille Europe, Gara Calais-Fréthun in Franța si Gara Ashford-International in Regatul Unit. Eurostar desemneaza (impropriu) si trenurile folosite de acest serviciu a caror denumire exacta este insa TGV TMST (TransManche SuperTrain).