Destinatii covasnene

De multe plecam fara sa avem o tinta. Plecam sa “scapam” de peisajul din jur. Sa uitam de noi. In cele ce urmeaza, va propunem un itinerar pe meleaguri covasnene, cu cateva puncte de reper mai reprezentative.

comandau-ski-sporturi-iarnaCalatoria noastra porneste din Reci, un loc legendar prin mestecanisul de aici – unic in Europa pentru flora si fauna. Solul este nisipos , si are o culoare rosiatica si este “garnisit” cu flori de o frumusete rara. Tot in zona, exista lacuri in care puteti admira nuferi si pasari de apa.
Zona – rezervatie naturala este numita de Orban Balazs – Sahara din Trei Scaune. Tot aici, chiar fata in fata cu mestecanisul , se afla lacul Reci – o destinatie dedicata celor care vor sa practice sporturi nautice, sa pescuiasca sau pur si simplu sa faca o scalda.

De la Reci, urmatorul reper in calatorie este localitatea Covasna. Devenita in 1952 oras, Covasna mai este denumita si “orasul cu o mie de izvoare”. Despre efectele apelor minerale – cel mai bine le veti simti pe pielea dvs. Ca si atractii : Balta Dracului – o emanatie de apa minerala cu namol si bioxid de carbon; Planul Inclinat – mijloc de trasport al lemnelor care foloseste intr-un mod ingenios legile fizicii in favoarea sa. Nu in ultimul rand, dar poate cel mai important, oportunitatile pe care le ofera Covasna celor veniti la tratament si refacere.

comandau-drumetii-outdoorDin Covasna, urmatoarea oprire este la Comandau. Candva punct de frontiera, localitatea este perfecta pentru cei impatimiti de schi si pentru toti amatorii de sporturi de iarna. Drumetii se pot face in zona, peisajul fiind superb – recomandarea noastra : varful Lacauti.

Din Comandau, poposim in Chiurus. Locatitatea poarta numele exploratorului Korosi Csoma Sandor. De aici se pot cumpara frumoase palarii de la localnici pentru cei care sunt amatori de suveniruri.

Ultima noastra oprire o reprezinta satul Zagon. Scriitorul maghiar aflat in exil – Mikes Kelemen, adeptul lui Racozi al II-lea – in “Scrisorile din Turcia” scria : Atat mi-e de bine in Rodosto, ca nu pot sa uit Zagonul”.
Memoria scriitorului este pastrata inca vie in multe locuri din sat. In Gradina Mikes se afla stejarii Mikes, si ceea ce se presupune ca ar fi ruinele casei in care a locuit acesta” Mai multe interesante puteti afla daca vizitati acest loc, si dupa o lecturare a “Scrisorilor din Turcia” veti intelege ce au simtit locuitorii din Trei Scaune.