Fiti niste calatori frumosi si sanatosi

Circula in ultima vreme , niste campanii publicitare peste Ocean, la prietenii nostrii americani de ti se scoala parul pe tine.  O gramada de tanti plinute sau  obeze ne spun, in niste clipuri exact ca in picturile de Rubens, cat de bine se simt dansele in pielea lor. Vad ca au inceput sa prinda si la noi, la fel de bine cum au prins McDonalds, Dove, Nestle si alte branduri internationale de genul celor de mai sus,  care “iti vand frumusetea in stare pura.”

Din experienta pe care o am pana in momentul de fata, dintr-un esantion de 10 persoane supra – ponderale doar una sufera de vreo problema legata de glanda. Restul sufera de NESIMTIRE.

Sa fim sinceri. Cu totii am vrea sa aratam excelent. Dar natura nu ne-a facut pe toti la fel. Nu toti barbatii sunt ca Alain Delon, George Clooney, Brad Pitt precum nici femeile nu sunt toate Audrey Hepburn, Monica Belucci sau Leatitia Casta. Dar nu vorbim sa fi extraordinari de frumosi. Nu manechini. Decenti insa, da!

Beautiful Old Couple

Tine doar de noi sa imbatranim frumos. Banii pentru medicamentele pe care le vom lua intr-o buna zi pentru a repara excesele din tinerete putem sa ii  transformam in fonduri de calatorii. Mai mult, nu uita asta : nimeni nu are nevoie de un bolnav in familie. Un corp sanatos- mai putine sanse de imbolnavire.

Mutandu-ma in mijloc de natura, intamplarea a facut sa am in jurul meu niste vecini foarte simpatici care desi au o varsta respectabila (peste 60 de ani) arata intr-un mare fel. De ce ? Pentru ca fac miscare : gradina,bicicleta, plimbari. Nu stau. Si nu fac excese.  Gandidu-ma la bunicii mei – Dzeu sa-i ierte, care ajunsesera aproape niste legume cand aveau aceeasi varsta ca si ai mei vecini – mi-am dat seama cat de mult te strica traiul intr-un oras mare cand , nu stii sa filtrezi informatiile care ti se dau.

Asadar, pregatindu-va de tineri corpul, veti avea parte de o batranete frumoasa. Nu plecati urechea la prostii de genul ” sunt frumos asa cum sunt”. Nu, nu esti. Nu esti frumos cand gafai pe scari, nu esti frumos cand de-abia te poti lega la sireturi, nu esti frumos cand iti ies colacii de sub tricou. Chiar nu esti, Si mai mult , corpul tau nu este unul sanatos. Asta este ceea ce ar trebui sa iti de-a de gandit.

Opreste excesele si incepe un trai sanatos. Fa miscare si stopeaza sedentarismul. Nu exista cure minune sau pilule magnifice. Fara sport – tot efortul tau este egal cu ZERO. Eu cand m-am mutat aici aveam 88 kg, la o inaltime de 185 cm. Acum am ajuns la 82, in aproape un an, fara sa fac foamea, ci doar facand un pic de miscare constant si avand mai mare grija la ce mananc si cum mananc.  Deci se poate. Si daca se poate la un pofticios ca mine, sigur se poate la la tine.Doar ambitie se ai:)

Fii responsabil – TU cu TINE.