Haute Cuisine la inaltime. Unde se servesc meniurile lui chef Daniel Boulud in timpul zborului

Selected Cover - High Res

Celebrul chef Daniel Boulud este cel mai recent bucatar-sef dintr-o linie lunga lista de titani ai bucatariei franceze coopati de Air France.

Incepand cu aceasta saptamana, primii pasageri de la clasa business pe zborurile pe distante lungi din 11 orase din America de Nord se vor bucura cu meniurile create de faimosul chef, devenit o figura familiara printre cunoscatorii haute cuisine din SUA ca ambasador gastronomic al Frantei.

Desi majoritatea fanilor il identifica ca un bucatar din New York, imperiul sau de restaurante se intinde in Las Vegas, Miami, Toronto, Montreal, Londra si Singapore. “Daniel”, restaurantul lui Daniel Boulud din New York detine doua stele Michelin.

PLATS chef Boulud Plat P Loup 0134

Propunerea culinara a lui Boulud reprezinta un amestec de traditie si aventura, un mix subtil intre patrimoniul culinar francez si o tenta moderna imprumutata de pe cealalta parte a Atlanticului. Aromele sunt proaspete, simple si “la obiect” sau mai bine-zis, la papila gustativa. Puteti vedea in pozele alaturate modul cum sunt servite muschiul de vita cu merisoare si spanac, somonul cu fenicul si naut, homarul de Atlantic cu orez negru, mielul de Provence cu pesto de zucchini, puiul cu tomate, sau lupul de mare in foi de vita-de-vie. Apropo, mielul e servit cu mamaliga cu cascaval.

PLATS chef Boulud Plat J SAUMON0181 airfranceavia PLATS chef Boulud Plat J poulet basquaise0195 PLATS chef Boulud Plat J NAVARIN0144 PLATS chef Boulud Plat P Poulet 0141  PLATS chef Boulud Plat P Homard0082 PLATS chef Boulud Plat P carre agneau0111 PLATS chef Boulud Plat P boeuf 0102