In China descoperind mancarea chinezeasca. Documentar

Realitatile bucatariei chinezesti asa cum este ea in diferite colturi ale Chinei. NG despre mancarea chinezeasca a oamenilor simpli.

Istoria Chinei e istoria mancarurilor si a bucatariei asiatice. Totul aici graviteaza in jurul oak-ului incins. Pasiunea pentru mancare a sculptat istoria acestei tari. Tot ce misca poate fi mancat, cu conditia sa fie cat mai “fresh” si mai ‘vioi” cu putinta.

Bucatarii chinezi iti vor gati toate tipurile de vietati de pe Terra. Pentru a-si satisface clientela exigenta in cautare de exotisme, restaurantele chinezesti debordeaza la orice ora de “creativitatea” la care poate niciun local din alta parte a lumii n-a visat. In alte parti ale Chinei, spectrul foamei este cate se poate de prezent, iar unica mancare disponibila sunt taiteii de casa. Documentarul National Geographic face un periplu in bucataria chinezeasca si in abilitatea sa extraordinara de a hrani o natiune mereu in crestere si mereu flamanda. Un pictor a desenat o prajitura, iar dupa ce a terminat pictura, foamea i-a disparut…

yauatcha resto

harta china cuisine

wukang_cutting_noodles-taiati-manual

wukang_noodles-taitei-chinezesti-de-casa

mancarea chinezeasca - documentar national geographic

mcdonalds china