La Orheiul Vechi in Moldova. 40 de secole de istorie pe malul raului Raut

OrheiVechiMoldova-parc national -muzeu outdoor
Oricine viziteaza Republica Moldova este musai sa treaca pe la Orheiul Vechi, un parc national situat in centrul tarii la 46km nord de Chisinau. Usor accesibil, Orheiul Vechi este ofertant prin diversitatea culturala, arhitecturala, peisagistica si biologica. De ce sa vii la Orheiul Vechi? Pentru ineditele comlexe rupestre, complexe arheologice, obiective religioase, etnografice si o panorama unica.

Rezervatia si muzeele in aer liber sunt foarte frumoase din punct de vedere fotografic in orice anotimp, dar cel mai indicat este vizitarea in anotimpul cald. Daca vreti si ceva entertainment cultural, obiecte de artizanat originale, mesteri populari in plina actiune, placinte, vin si sarmale, programati-va vizita in timpul festivalului Gustar (Etno-festival muzical international Gustar; se organizeaza in jurul datei de 23-25 august), unul dintre cele mai importante festivaluri multiculturale organizate in Republica Moldova in ultimii ani.

Atractiile turistice principale ale parcului sunt Rezervatia cultural-naturala Orheiul Vechi, Rezervatiile peizagistice Trebujeni si Tiganesti, padurea si Manastirea Curchi, situri arheologice, vestigiile unui oras din epoca Hoardei de Aur, orasul medieval fortificat, cinci manastiri si patru conace boieresti.

Rezervatia “Orheiul Vechi” este amplasata in valea raului Raut, un afluent de dreapta al Nistrului, in perimetrul satelor Trebujeni, Butuceni si Morovaia.

Sunt de vazut neaparat Manastirile rupestre “Butuceni” si “Pestera”, siturile arheologice cu o vechime de 40 de secole, ruinele orasului medieval Orhei si ramasite fortificatiilor geto-dacice.
Vestigiile orasului medieval al Hoardei de Aur -Orheiul Vechi Republica Moldova Pesteri-Orhei_Vechi,_Moldova OrheiVechiMoldova-parc national -muzeu outdoor OrheiVechiMoldova-Panorama Orhei_Vechi,_Moldova_meandrele raului Raut - Afluent al Nistrului Orheiul_Vechi-Moldova-Harta Parcului National orheiul_vechiraut-afluent-al-nistrului-republica-moldova OrheiVechiMoldova Gustar2013oficial FestivalulGustaroficial-OrheiulVechi-Republica Moldova