Londra este numit cel mai vizitat oras al lumii in 2014

Trump-Tower-Terrace

Capitala britanica este cea mai vizitata destinatie turistica în acest an, luand-o inaintea Bangkokului (Thailanda), castigatorul din 2013. Parisul a aterizat pe locul al treilea, urmat de Singapore si Dubai, potrivit celui mai recent MasterCard Global Destination Cities
Index.

Raportatul se bazeaza pe numarul de turisti internationali si pe cheltuielile de calatorie ale acestora. In acest an Londra va gazdui circa 18.7 milioane de vizitatori, comparativ cu aproximativ 18.37 milioane de turisti pe care ii va avea capitala Thailandei. Destinatia
britanica este pe primul loc în raportul MasterCard pentru a treia oara in patru ani, Bangkok dominand clasamentul de anul trecut.

Parisul a castigat locul III cu un procent estimat de 15.57 milioane de turisti in 2014.  Acesti vizitatori, veniti atat pentru vacanta sau in interes de afaceri, cheltuie aproximativ 12,5 miliarde de euro în capitala Frantei. Singapore (12, 47 milioane de vizitatori) si Dubai (11,95 milioane de turisti) intregesc top cinci cele mai vizitate metropole ale lumii.

Europa este bine reprezentata, avand 8 locuri in top 20 destinatii urbane. Alaturi de Paris si Londra, cele mai vizitate orase din Europa sunt Istanbul (7), Barcelona (11), Amsterdam (12), Milano (13), Roma (14) si Viena (17).

Clasamentul MasterCard a luat in calcul datele furnizate din 132 de orase.

mastercard infographic 2014