Majoritatea europenilor ar calatori mai degraba in trecut decat in viitor

backtothefuture

Daca ar fi posibila calatoria in timp, aproape o treime dintre europeni ar opta pentru un voiaj in anii tinererii, releva unui neobisnuit sondaj realizat pentru un site international de oferte de travel last minute.

Dintre cei intervievati, 28,9 % s-au confesat ca ar alege o excursie care le-ar oferi sansa de a se intoarce intr-o perioada din tinerete. 16,6 % dintre respondenti au declarat aventurosi ca ar prefera sa calatoreasca inapoi in timp pentru a se intalni cu figuri istorice celebre.

Aproape la fel de multi respondenti au declarat ca ar dori sa mearga la o curte regala, iar 12 % au spus ca ar dori sa viziteze Grecia Antica pentru a sta la taclale cu marii filozofi.

La polul opus, 25,9% din respondenti au declarat ca ar dori sa calatoreasca mai multe secole in viitor, iar 21,4% dintre intervievati au spus ca ar prefera sa mearga doar cativa ani in viitor pentru a-si face o idee despre viata lor viitoare.

katy-perry-cleopatra

Italienii si britanicii au fost singurele nationalitati care si-au exprimat o preferinta clara pentru a calatori in viitor decat in trecut.

Realizat pentru Lastminute.com de OnePol, sondajul a fost efectuat pe un esantion de 5.000 de adulti din cinci tari: 1.000 din Marea Britanie, 1.000 din Germania, 1.000 din Franta, 1.000 din Spania si 1.000 din Italia.