Miere la draft. Stupul inovator Flow Hive anunta o revolutie in apicultura. Vom lua mierea la tuturoi.

Stupul care asigura rauri de miere la propriu. Miere la draft direct din stupina.


De cand ne-am mutat la tara si avem vecini apicultori, am adoptat un stup si am vazut pe pielea noastra ce inseamna un an apicol si procesul de extragere al mierii.

Culesul mierii este pentru apicultori un proces meticulos, papator de timp si resurse. E nevoie de experienta, dedicare si investitia in cateva instrumente fara de care miere nu ajunge pe masa.

Cedar si Stuart Anderson, tata si fiu din Australia, s-au gandit cum sa simplifice procesul de extragere al mierii din stup fara a fi nevoie sa deranjezi albinele, sa risti sa le strivesti, sa ridici cutii grele, si fara sa fii intepat de cateva zeci de ori, cel putin. Inventia lor se numeste
stupul Flow Hive care ne permite sa obtinem miere printr-o constructie speciala de faguri, tuburi si robineti.

Atunci cand fixezi maneta pe pozitie, fagurii speciali ai sistemului Flow Hive se desfac si lasa mierea sa se scurga printr-un robinet in recipientul pus de proprietarul stupinei. Ulterior maneta readuce fagurile la configuratia sa initiala, iar albinele pot mesteca capacelele de ceara si reumple fagurii.

Stupul inovator “cu robinet” vine dotat cu o ferestruica care iti permite sa observi albinele la lucru, sa supraveghezi roiul si sa observi ritmul natural de colectare al mierii.

Bineinteles, ca acest tip de constructie nu te scuteste de cunostintele in apicultura si grija constanta pentru albine. Va trebui sa deschizi Flow Hive de mai multe ori pe an pentru a verifica sanatatea albinelor, aplicarea tratamentelor si hranirea roiului.

E de studiat acest proiect de stup. In Romania va trebui adaptat pentru conditiile climatice de aici. Sunt multe aspecte de luat in calcul, dar, pe total, Flow Hive va avea multi adepti care vor dori o “halba” de miere proaspata, fara deranj si intepaturi. Sa curga mierea!

stup inovator Flow Hive-  tub extragere miere direct din stup

stup inovator Flow Hive- detalii interior tub extragere miere direct din stup

stup inovator Flow Hive

stup revolutionar Flow Hive-  sistemul de faguri - tub extragere miere direct din stup - apicultura

stup revolutionar Flow Hive-  tub extragere miere direct din stup - apicultura

stup revolutionar Flow Hive-