Monumente istorice celebre restaurate in cadrul initiativei World Monuments Watch

farnese_gardens_on_the_palatine_hill

Noua faimoase cladiri istorice ale lumii vor beneficia de lucrari de restaurare gratie unui grant de 1.5 milioane de dolari din partea Fondului Mondial al Monumentelor (WMF) si American Express.

Capodoperele arhitecturale pe cale de disparitie vor fi restaurate cu aceasta finantare vitala, parte a programului bianual “World Monuments Watch“, initiativa care atrage atentia internationala asupra siturilor de patrimoniu cultural amenintate de degradare. Fiecare dintre cele noua structuri a fost incluse pe lista siturilor la limita riscului de disparitie.

Antoni Gaudi Barcelona,

Locurile ce vor primi finantarea include Pavilioanele Güell de Antoni Gaudi (Barcelona) construite intre 1883 si 1887 si care vor deveni mult mai accesibile publicului larg. Templul Tenryu-ji din Ogatsu, Japonia (construit in sec. XVIII-lea) va fi si el restaurat, lacasul de cult fiind distrus de cutremurul si tsunamiul din 2011.

Saint Merri in Paris

Bisericile Église Saint-Merri si Notre-Dame-de-Lorette din Paris (Franta) vor primi finantare pentru reparatii interioare si exterioare. Pok fu lam Village din Hong Kong va fi supus, de asemenea, unor lucrari extinse de conservare.

The House of Wonders, in Tanzaniafarnese_gardens_on_the_palatine_hill

Gradinile Farnese sau Orti Farnesiani sul Palatino din Roma, construite in secolul al XVI- lea, muzeul de arheologie Fundidora Park in Mexic si Sulgrave Manor in Marea Britanie vor primi, de asemenea, o cota de finantare. Cladirea art deco Battersea Station din Londra, cat si The House of Wonders din Tanzania, prima cladire moderna construita in Africa de Est – vor fi supuse toate restaurarii.

Lamma_Island_and_Pok_Fu_Lam