Musée Grévin deschis la Praga

Musee Grevin Brad Pitt   Grevin Paris

Dupa deschiderea in 2013 a unui muzeu in Montreal, celebrul muzeu parizian al figurilor de ceara detinut de Compagnie des Alpes (CDA) a deschis un muzeu Grévin in capitala Cehiei.

Bazat pe conceptul muzeului original din Paris, Musée Grévin din Praga expune momentan 80 de figuri de ceara intr-un spatiu expozitional de 1560 de metri patrati.

Intr-un decor atipic inspirat din istoria si cultura ceha turistul dornic de cancan va gasi reprezentari uluitor de realiste ale unor figuri legendare precum Vaclav Havel, Franz Kafka si Wolfgang Amadeus Mozart, alaturi de statui de ceara ale mai multor celebritati contemporane precum George Clooney, Brad Pitt, sau Meryl Streep.

celine dion grevin -

george - clooney_musee_grevin

In luna aprilie a anului trecut, Musée Grévin a deschis primul muzeu din afara Frantei la Montreal, Canada. Muzeul canadian gazduieste reprezentari de ceara a peste 120 de personalitati, inclusiv o reprezentare a divei canadiene Céline Dion, precum si o copie in ceara a presedintelui american Barack Obama.

Infiintat in 1882 in Paris, muzeul Grévin din Franta prezinta peste 250 de figuri de ceara si este vizitat in fiecare an de aproximativ 800.000 de vizitatori.

george_clooney - grevin museum

Musée Grévin Prague

Grevina Museum - secrets_d'atelier_restauration

Musée Grévin Prague -

Michael Jackson