Natiunile cele mai dependente de gadget-uri in vacante: studiu

Thailandezii, coreenii si japonezii sunt cei mai dependenti de gadget-uri lor in vacante: studiu.

Kayakapp

Turistii din Asia domina un nou top al celor mai dependente tari de smartphone-uri si tablete in timpul vacantelor locuitorilor sai. Respondentii thailandezi, coreeni si japonezi si-au exprimat cel mai mare grad de anxietate daca ar fi pusi in situatia de pleca in vacante complet “deconectati”.

Conform rezultatelor sondajului realizat de Hotels dot com, o majoritate covarsitoare a respondentilor din Thailanda – 85% – a recunoscut ca simplul gând de a calatori fara gadget-uri le-a provocat un val de transpiratie rece.

Scopul general al acestui studiu a fost sa identifice obiceiurile “digitale” ale turistilor din diferite tari si de a identifica natiunile carora le este cel mai dificil de a fi rupte de online in timpul calatoriilor.

travel gadgets

Dupa Thailanda, Coreea s-a plasat pe locul al 2-lea (78%), urmata de Japonia cu 69%.

La celalalt capat al topului turistii din India, Argentina si Spania au fost putin deranjati de ideea de a pleca in concediu fara smartphone, tablete si alte dispozitive.

Un pic peste un sfert (27%) dintre calatorii canadieni au declerat ca le-ar fi greu sa se deconecteze si sa renunte la gadget-uri si telefoane, iar in Statele Unite acest numar se ridica la 35%.

De asemenea, sondajul a cerut respondentilor sa recunoasca daca au “infrumusetat” vreodata experientele din vacante la intoarcerea in tara. In fruntea listei micilor mincinosi sunt turistii chinezi, 67% dintre acestia admitand ca au mai impodobit povestirile din concediu
cu cate o minciuna nevinovata. Chinezii sunt urmati la acest capitol de turistii germani (64%) si cei coreeni (48%).

Sondajul a fost realizat luna trecuta pe aproximativ 2500 de respondenti proveniti din 28 de tari ale lumii.

travel