Ne “dam” cu barca la Dunare. Raid Romania 2015 – editia IV

Unde sa te dai cu barca in Romania.
“Navigatia cu vele folosind metode traditionale este o placere pe care nu ne-o putem refuza ori de cate ori avem ocazia.”

Raid Romania - barci cu vele

Pasionatii de ape, lotci, de haladuit pe maluri linistite, ambarcatiuni cu vele si plutitul pe apele Romaniei, au o comunitate a lor speciala care se reuneste ori de cate ori are ocazia. Raid Romania 2015 (editia cu numarul 4) este in primul rand intalnirea prietenilor de suflet si a ambarcatiunilor din lemn. Cum suntem si noi mari iubitori de propulsie ecologica, de evadare si aventuri pe ape, abia asteptam sa vedem ce stie sa faca noua noastra barca achizitionata in acest 2015.

Raid 2015 are loc in ultima saptamna a lunii Mai. In acest an Raidul 2015 va porni din satul Lunca, langa Jurilovca si va parcurge in lung si-n lat intinsul lacurilor Razim si Golovita. La Lunca, pe marginea unui canal sapat prin stuf barcile vor fi lansate la apa folosind rampa construita de pensiunea de aici.

Pe canal se va iesi in apele lacului si in dependenta de bunavointa zeului vantului se va face in fiecare zi un traseu la fata locului. Obiectivele vizate sunt: plaja de la Gura Portitei, plaja Periteasca, plajele pusti de langa cetatea Enisala, o vizita la Nea’ Simion in gura de varsare a Canalului Dunavat sau salbaticul loc de la ecluza din canalul 5. Sa ne ajute providenta sa ne intalnim cat mai multi pe apa!

Raid Romania 2014 - barci cu vele

Acartar 2014

Logo Asociatia Raid Romania