Nordicii sunt cei mai mari calatori ai Europei

Cine calatoreste mai mult in Europa.

parisian souvenirs

Danezii, norvegienii, finlandezii si suedezii sunt cei mai mari calatori de pe batranul continent potrivit unui recent raport publicat de catre agentia turistica online eDreams. Locuitorii tarilor nordice s-au clasat chiar in fata turistilor de origine franceza.

In medie turistii din tarile scandinave si Finlanda investesc intr-o calatorie cel putin 5-6 zile si cheltuie circa 261 de euro pentru un zbor cu avionul. Aceste cifre sunt peste cele ale omologilor din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, sau Franta. De asemenea, natiunile nordice calatoresc mai frecvent decat media europeana.

Francezii sunt la doar un pas in spatele turistilor nordici, alocand un buget mediu de 248 de euro pentru biletul de avion, iar durata medie a deplasarilor este de 3.2 zile. Britanicii sunt pe locul trei cu un buget ceva mai mic (232 €) si o lungime medie a excursiilor de trei zile.

Seine

In partea de jos a clasamentului sunt italienii al caror bilete de avion costa in medie doar 145€, iar deplasarile sunt de foarte scurta durata si dureaza in medie 1.48 zile.

In ceea ce privește destinatiile, Franța este alegerea de top pentru calatorii din Italia, tarile nordice si Spania . Francezii, la randul lor, isi indreapta pasii spre Spania.

Raportul se bazeaza pe o analiza a biletelor de avion vandute pentru clienti din Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Germania si tarile nordice (Suedia, Norvegia, Danemarca & Finlanda) intre aprilie 2013 si aprilie 2014.