Tarile cele mai recomandate pentru turistii solo. Top 10

Pe barba ta: Top 10 destinatii pentru vacante solo. Noua Zeelanda, Norvegia, Elvetia – fruntasele topului.

norvegia atractii    solo in calatorie initiatica

Dupa ce au luat in considerare factori precum siguranta si “fericirea”, editorii titratei reviste “Travel + Leisure” au acordat Noii Zeelande titlul de cea mai indicata tara pentru calatorii solo, Noua Zeelanda pretandu-se perfect pentru turistii 100% independenti.

Tara insulara compusa din doua insule mari si mai multe insule mici este locul in care cautatorii de aventura pot sa faca trekking pe ghetari, backpacking in salbaticie,  sa ia la explorat paduri tropicale, sa faca bungee jump si sa se dea cu barca si sa-si intalneasca unii dintre cei mai “prietenosi si mai open-minded oameni din lume.”

O tara cu un grad mai mare de fericire este o tara in care vei fi facut sa te simti binevenit, un loc unde poti interactiona foarte usor si placut cu localnicii, unde comunicarea si conversatiile se fac cu usurinta, chiar atunci cand se vorbeste o alta limba decat limba ta nativa.

Pentru vacantele solo cu adevarat pline de satisfactii este crucial sa te poti conecta cu cultura si sa nu te simti ca un outsider.

La capitolul “fericire” editorii revistei au consultat “Happy Planet Index” (HPI),  un indice care analizeaza impactul asupra mediului si a bunastarii umane in 151 de tari ale lumii. La capitolul “siguranta”, Travel + Leisure a consultat indicele Global Peace Index (GPI).
Emma Thompson in the Arctic Greenpeace Expedition
noua zeelanda

Iata cele 10 destinatii de vacanta recomandate de Travel + Leisure pentru turistii care merg pe cont propriu:

1 Noua Zeelanda;
2 Norvegia;
3 Elvetia;
4 Costa Rica;
5 Austria;
6 Vietnam;
7 Chile;
8 la egalitate: Japonia si Suedia;
9 Indonezia;
10 Germania.

norwegian cliffs