Oamenii “ciripesc” mai fericiti atunci cand sunt departe de casa

Stacheta fericirii pe Twitter urca cu cat oamenii calatoresc pe distante mai mari

twitter happy travek
Nivelul fericirii
din mesajele trimise via Twitter creste logaritmic cu distanta fata de locatia noastra obisnuita, spun oamenii de stiinta care studiaza relationarea semenilor nostri cu Twitter-ul si canalele social media (…da, cineva a investit in studii de acest gen).

Noul studiu american analizeaza 37 de milioane de tweet-uri si considera ca oamenii par a fi mai fericiti atunci cand sunt departe de casa, ceea ce ne face sa ne indemnam unii pe altii sa calatorim si mai mult.

Cercetatorii de la Universitatea din Vermont au constatat ca tweets-urile contin un limbaj mai pozitiv atunci cand utilizatorii calatoresc departe de casa/birou. Folosind datele de geolocalizare pentru a urmari de unde scriau internautii, studiul a analizat tweet-urile “ciripite” de circa 180.000 de utilizatori.

Majoritatea utilizatorilor de Twitter folosesc reteaua de micro-mesagerie de la serviciu sau de acasa. Dar cercetatorii au descoperit ca atunci cand utilizatorii de Twitter calatoresc la sute  sau mii de kilometri de locul obisnuit de unde comunicau anterior, este mult mai probabil ca mesajele lor sa contina cuvinte asociate cu fericirea si starea de bine, precum si mai putine cuvinte negative, de ura sau violenta, semnaleaza raportul MIT Technology.Cu toate acestea, atunci cand oamenii sunt mai aproape de locul lor de rezidenta, e mult mai probabil ca oamenii sa rada folosind cuvinte precum “hahaha”, a subliniat raportul.

twitter happy