Olanda lanseaza Solaroad – primul traseu cu panouri solare deschis pentru biciclete

solaroad olanda - lansare

Cand vine vorba de mersul pe bicicleta, olandezii sunt mereu in top. Cea mai recenta inovatie venita din Olanda este Solaroad, primul drum cu panouri solare din lume dedicat bicicletelor. Din 12 noiembrie biciclistii din orasul olandez Zaanstad vor putea sa foloseasca traseul inovator generator de energie.

În loc de gudron sau betoane SolaRoad foloseste panouri solare special construite pentru a rezista intemperiilor, zapezii, temperaturile extreme si, desigur, greutatii biciclistilor si pietonilor. Asamblarea drumului de 70 de metri a inceput in 6 octombrie.

Prin valorificarea razelor soarelui, celule solare SolaRoad sunt capabile sa produca suficienta energie pentru a alimenta pana la trei gospodarii.

In viitor inginerii din spatele proiectului spera sa extinda inovatia dincolo de traseele pentru biciclete si sa testeze drumurile cu panouri fotovoltaice pentru toate vehiculele. In cele din urma, aceste rute generatoare de energie ar putea oferi electricitate pentru un numar mai mare de gospodarii si sa ofera autonomie semafoarelor electrice si iluminatiei stradale.

solar road olanda

solaroad olanda