Olanda. Vincent van Gogh e cu adevarat cool

Vincent van Gogh e “Holland. The Original Cool”

Ai un pictor de talie mondiala? Cum il faci sa-ti aduca turisti in batatura? Biroul de turism al Olandei scoate din maneca cativa asi pentru noua campanie de promovare “Holland. The Original Cool”. Printre acestia este si pictorul olandez post-impresionist Vincent Van Gogh.

Prin culorile vii si impactul emotional, tablourile lui Van Gogh au avut o influenta profunda asupra artei secolului al XIX-lea, iar in zilele noastre operele sale aduc turisti in Olanda.

Cea mai mare colectie de opere de arta semnate Van Gogh se afla la Van Gogh Museum din Amsterdarm. Aici puteti deslusi misterele vietii pictorului, care nu era atat de singuratic, dupa cum am fi tentati sa credem.

Van Gogh a realizat in jur de 900 de picturi si 1.100 de desene si schite. Multe dintre operele sale se numara printre cele mai cunoscute si cele mai scumpe din lume. Fiind putin apreciat in timpul vietii, faima sa a crescut in anii de dupa moarte. Astazi el este in general considerat ca fiind unul dintre cei mai importanti pictori din istorie.  Despre Brancusi si promovarea Romaniei nu mai e de adaugat nimic, n’est pas?

Autoportret Vincent Van Gogh  1889 - Vincent Van Gogh - ulei pe panza

Holland Cool _ Olanda la modul Cool

Noapte Instelata 1889 - Vincent Van Gogh-starry_starry night

Vincent The Original Cool - VIsit Holland - Viziteaza Olanda - Campanie 2015

Vincent The Original Cool

Vincent The Original Cool-Irises

Vincent The Original Cool-Starry Starry Night