Panama – cea mai buna destinatie pentru pensionare

Panama-city-

Pensionarii care-si cauta un loc insorit si linistit pentru a se retrage, pot trage un ochi la clasamentul celor mai ravnite destinatii de pensie in 2014.

In editie din 2014 a Index-ului anual Global de Pensionare, revista americana InternationalLiving plaseaza Panama pe primul loc in topul celor mai bune locuri pentru a-ti petrece pensia.

Panama este o destinatie deosebit de atractiva pentru pensionarii care pleaca din SUA, caci aici dolarul american este moneda oficiala, limba engleza este inteleasa de la mic la mare, s-au facut progrese deosebite in infrastructura, iar procesul de obtinere de vize de rezidenta a fost considerabil simplificat. Dar statul din America Centrala iese in evidenta mai ales printr-un program special destinat pensionarilor rezidenti.

Pe langa oferirea de reduceri la creditele imobiliare, la oferte de divertisment si cheltuieli medicale pentru pensionari, programul simplifica procesul de imigrare pentru acestia.

Clasamentul include 24 de tari evaluate de corespondenti din intreaga lume. Fiecare destinatie este evaluata la opt capitole ce influenteaza calitatea vietii de zi cu zi, inclusiv imobiliarele, clima, costul traiului, divertismentul si asistenta medicala.

A 2-a cea mai recomandata destinate de pensionare este Ecuadorul. Costul scazut al vietii, clima insorita si peisajele incredibile sunt printre beneficiile evidentiate de autorii topului.

12 tari din cele 24 provin din America Latina, certificand atractivitatea regiunii. Cea mai dorita destinatie pentru pensionare din Europa este Spania, tara care concureaza la capitolul cost al vietii cu unele tari latino-americane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cele mai bune locuri pentru pensionare in 2014:

1 – Panama
2 – Ecuador
3 – Malaezia
4 – Costa Rica
5 – Spania
6 – Columbia
7 – Mexic
8 – Malta
9 – Uruguay
10 – Thailanda
11 – Irlanda
12 – Noua Zeelanda
13 – Nicaragua
14 – Italia
15 – Portugalia
16 – Franta
17 – Filipine
18 – Honduras
19 – Guatemala
20 – Brazilia
21 – Chile
22 – Belize
23 – Republica Dominicana
24 – Cambodgia.