Parisul lanseaza P’tit Vélib – primul program de bike-sharing pentru copii.

P’tit Vélib – bike-sharing disponibil si pentru copii. La Paris.

P'tit Vélib Paris 2014 bike-sharing for kids - 001   P'tit Vélib Paris 2014 bike-sharing for kids -

Parisul a lansat o versiune mini a programului sau de bike-sharing pentru adulti. P’tit Vélib va permite copiilor de la 2 ani in sus sa se distreze pe biciclete in parcuri si zone special desemnate din capitala Frantei.

Primul program de bike-sharing pentru copii va oferi ocazia parintilor sa dea micutilor lectii de bicicleta si sa savureze timpul liber prin cele mai frumoase parcuri ale Parisului.

Programul P’tit Vélib lansat in aceasta saptamana va permite parintilor sa inchirieze o serie de mini-biciclete adaptate pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 8 ani, in zone precum Bois de Boulogne, Bois de Vincennes, Berges de Seine si de-a lungul canalului in partea de nord-est a Parisului. Fiecare bicicleta este disponibila cu casti de protectie la pachet.

P'tit Vélib Paris 2014 bike-sharing for kids

P'tit Vélib Paris

Initiativa lansata de catre noul primar Anne Hidalgo incearca sa faca un prim pas spre o cultura a ciclismului in randul tinerilor si sa reduca numarul de masini pe strazi.

Tarifele de inchiriere prin P’tit Vélib incep de la 4 la 15 euro. Unele centre de inchiriere vor cere un act de identitate si un depozit de 50€.

P'tit Vélib Paris 2014 bike-sharing for kids - 003

P'tit Vélib Paris 2014 bike-sharing for kids - 002