Pentru europeni lectura si vacanta merg mana in mana. Studiu

cartivacantaplaja
Lectura ramane o activitate preferata in vacanta de vara a europenilor, potrivit unui sondaj realizat de Opodo. Peste 3 din 5 dintre europenii intervievati au declarat ca iau cu ei o carte sau doua in vacante. Turistii francezi s-au dovedit a fi cei mai mari soareci de biblioteca, 76% dintre ei declarand cartile un element important pe lista de bagaje de calatorie.

Majoritatea europenilor au spus ca ar aduce 1 pana la 2 carti pentru a fi savurate in timpul concediului. Iar 20% din respondentii francezi si 19% dintre turistii germani au spus ca vor avea in bagaje mai mult de patru carti.

Italieni, pe de alta parte, s-au dovedit a fi niste cititorii mai putin inraiti. 23% dintre ei au spus ca nu vor cara dupa ei nicio carte in calatoriile de vacanta.

De asemenea, sondajul a relevat faptul ca cititorii francezi raman loial cartilor traditionale tiparite pe hartie (69%), chiar daca acestea ocupa mai mult spatiu in valize. In schimb cititorii englezi par a fi mai deschisi la combinarea literaturii pe suport clasic si tehnologiei: 25% dintre britanicii intervievati au declarat ca nu ar ezita sa descarce carti de citit pe tableta.

Pe de alta parte, atunci cand vine vorba de a tine pasul cu stirile momentului sau cititul revistelor glossy, mai toate natiunile europene par sa fie de acord ca tabletele si smartphone-uri sunt ideale pentru acest scop. 55% dintre francezi si 58% dintre germani imbratiseaza aceasta optiune. Doar turistii germani au preferat sa mearga total deconectati in vacanta (69%).

lecturidevacanta