Podul lui Dumnezeu/ God’s Bridge Romania – Podul Natural de la Ponoarele

podul lui dumnezeu ponoare - travelmaniacs--0002

Uriasa arcada de piatra peste care trece soseaua Baia de Arama – Drobeta Turnu Severin este cel mai mare pod natural din Romania si al doilea ca marime din Europa (30 m lungime, 13 m latime, 22 m inaltime si 9 m grosime). Pana acum cativa ani Podul lui Dumnezeu era singurul din lume deschis traficului rutier de mare tonaj.

Ca sa vezi maretia arcadei de piatra trebuie sa-ti misti un pic picioarele si sa te plimbi pe de o parte si pe cealalta a podului. Dar asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa intri in Pestera Podului, sa tipi si sa deranjezi intreaga colonie de lilieci si alte vietati care convietuiesc in acest ecosistem.

podul lui dumnezeu ponoare -complexul carstic poanoare - 2016 travelmaniacs-romania--god s bridge

Se spune ca Dumnezeu si Aghiuta si-ar fi impartit domeniile aici. Aghiuta, ca de obicei, a reusit sa scape din prinsoare printr-o intrare a Pesterii. Legendele spun ca locul este ocrotit. Cine s-a dat de-a berbeleacul de pe pod nu ar fi patit nimic. Sper ca au fost iluminati sa nu mai puna piciorul inutil pe acceleratie.

Aflat la numai 20 de km de noua noastra casa, Podul lui Dumnezeu sau Podul Natural de la Ponoarele este una dintre atractiile zonei Ponoarelor si un loc perfect pentru cateva clipe de liniste la o cafea/ un ceai cules din zona carstica Ponoare, zona care include si alte obiective de interes turistic precum campul de lapiezuri, lacul Zatonul Mare si Bisericuta de lemn cu hramul Sfantul Nicolae (ridicata in 1763 din lemn de stejar).

podul lui dumnezeu ponoare - travelmaniacs--- podul lui dumnezeu ponoare - travelmaniacs-ro

Privelistea si incarcatura de legende este cea care te convinge sa vii intr-o plimbare in orice anotimp. Hercule, Dumnezeu, “natura – mama noastra dornica”… indiferent cine o fi pus umarul la aparitia acestui pod de piatra, unicul pasaj natural rutier functional in Romania trebuie sa se afle pe lista de locuri de vizitat in Mehedinti.

podul lui dumnezeu ponoare -complexul carstic poanoare - 2016 travelmaniacs-romania--god s bridge--- podul lui dumnezeu ponoare -complexul carstic poanoare - 2016 travelmaniacs-romania--god s bridge-- podul lui dumnezeu ponoare -complexul carstic poanoare - 2016 travelmaniacs-romania--god s bridge- podul lui dumnezeu ponoare -complexul carstic poanoare - 2016 travelmaniacs-romania- podul lui dumnezeu ponoare -complexul carstic poanoare - 2016 travelmaniacs-romania podul lui dumnezeu ponoare - travelmaniacs--0001 podul lui dumnezeu ponoare - travelmaniacs-- podul lui dumnezeu ponoare - travelmaniacs- podul lui dumnezeu ponoare - travelmaniacs