Pomii fructiferi cu cea mai rapida crestere

megacorcoduse
- Piersicii si Nectarinii.

Vei astepta aproximativ 1-3 ani pentru a gusta din primele fructe din momentul in care au fost plantat puietii. Totul cu conditia sa ai o grija deosebita si sa ajuti pomisorul sa treaca cu bine de primele ierni, vanturi puternice, secete si multiplii daunatori si boli. Ingrasamintele organice potrivite pentru fiecare etapa de dezvoltare vor face minuni pentru cresterea pomului. Studiaza ramurile si frunzele pentru a interveni la timp in caz de nevoie.

- Ciresul.
Copacul de cires are nevoie de aproximativ 2-3 ani pentru a intra pe rod din momentul in care a fost plantat. Ingheturile timpurii si ceata pot compromite eforturile de crestere ale pomilor de cires.

meri-august-2016

– Marul
Marul este unul dintre pomii fructiferi cu crestere rapida, potrivit pentru cultivarea in orice livada. In doar doi ani, marul ingrijit corescpunzator ne poata rasplati cu fructe. Fii cu ochii in patru la daunatori, omizile hraparete, iepuri sau capre, daca ai asemenea creaturi prin batatura.

- Par.
Parul poate fi crescut cu ușurinta in gradina și este un copac cu creștere rapida. In scurt timp ajunge la o inaltime la care va fi capabil sa produca fructe.

copaci-piersici-2016-travelmaniacs

- Pomii de cais.
Daca sunt aprovizionati cu apa, un sol bogat in nutrienti și lumina solara din abundenta, copacii de cais pot crește bine și rapid in gradina ta. Fereste-i de gerurile iernii si ingheturile timpurii.

- Corcodusul.
Corcodusii sunt nepretentiosi si pot fi folositi ca portaltoi pentru pomi fructiferi precum pruni, caisi, piersici sau migdali. In Oltenia de sub Munte exista o vorba care spune ca pomul de corcodus nu te lasa niciodata la greu. Zicala se refera la productivitatea deosebita si are legatura directa cu productia de tuica. Corcodusele sunt fructele care se coc printre primele in livada. Selectati in timp copacii cu fructe mari.