Postavarul – Muchia Caprioarei

Si-am urcat pe o caprita. Postavarul – Muchia Caprioarei

postavarul-cheile-rasnoaveiProbabil unul din locurile superbe pentru mine. Cheile Rasnoavei, aflate la numai cativa km de Rasnov, si aprox 180 km de Bucuresti, sunt pentru multi impatimiti de sporturi extreme un adevarat paradis. Nu departe de chei, se afla masivul Postavarul, care prin roca si multele posibilitati de alpinism si escalada a devanit de-a lungul timpului un adevarat poligon de antrenament.

Ne-am pornit din Bucuresti de dimineata, cum ii sade bine omului, cu gandul de a face Muchia Caprioarei. Un 4A, de 3 lungimi – corzi de 50 de metri, traseu ce are in ultima lungime pasul cheie gradul 7. Candva nu exista, dar acum exista acolo cand vrei cel mai mult sa asiguri – un spit.

Traseul , dotat ok cu pitoane in buna stare, are o roca buna (calcar), putin friabila, ofera din varf o priveliste spectaculoasa asupra masivului Bucegi. Accesul la peretele Animalelor – Postavarul, se face trecand prin chei – si admirand in acelasi timp impunatorii pereti de sute de metri, pentru ca mai apoi pe drum forestier sa ajungem in asa zisa Poiana Inului. Loc prielnic de campare pentru cei care opteaza sa stea cat mai aproape de trasee.

trasee-montane-romaniaZiua a doua ne-am rezervat-o pentru Cangurul 4B, tot 3 lungimi, si la fel cu o roca foarte ok. Traseul este o idee mai tare decat Muchia Caprioarei, pasajele “extenuante” fiind mai dese decat in traseul anterior.
In Postavarul si cheile Rasnoavei sunt trasee pentru toate gusturile si pentru toate posibilitatile, dar ce conteaza cel mai mult, in opinia mea, este ca peretele datorita pozitionarii sale permite escalada din primavara pana in toamna tarziu.

Daca vrei sa imbini utilul cu placutul, dupa un traseu de genul asta, poti sa iti ocupi timpul cu o vizita cultura la cetatea Rasnov, macar o ora de calarie la centru de echitatie Diana, sau, daca ai nervi tari – cu un salt cu bungee jumping exact la intrarea in chei.

Pentru cei gurmanzi, recomand cu caldura:
Conca Verde – pentru o pizza ca-n Italia
Centrul de Echitatie Diana – gratare “medievale”, si platouri cu branzeturi traditionale
Pensiunea Stejarul – pentru un biftec tartar pur si simplu delicios.