Primul concept-street din lume

Un controversat proiect de dezvoltare urbana bulverseaza Parisul. Milionarul francez Cedric Naudon a cumparat 36 de proprietati pe 3 strazi din arondismentul III al Parisului cu scopul de a crea un nou centru gastronomic si cultural in capitala franceza. Proiectul denumit La Jeune Rue dupa o poezie de Guillaume Apollinaire este primul concept-street din lume.

la-jeune-rue-paris-franta

Naudon colaboreaza cu designeri din intreaga lume, inclusiv cu designerul britanic Tom Dixon, pentru a crea un sat urban in partea de nord a cartierului Marais. Strada-concept va include o brutarie si un bar de tapas, alaturi de un cinematograf, un bar de stridii si o pia ta acoperita.

cédric naudon

Numit un Gatsby al zilelor noastre, Naudon si-a castigat averea din investitii si imobiliare, dar milionarul afirma ca adevarata sa pasiune este gastronomia fina.

Deja proprietar al unui restaurant de succes de pe Ile Saint-Louis (Le Sergent Recruteur), Naudon vizitase cartierul parizian cu intentia de a deschide acolo un restaurant italian.

Intamplarea face ca spatiul sa fie disponibil doar la pachet cu inca 3 proprietati. In doar 36 de luni, Naudon a cumparat 36 de spatii si a creionat planul a ceea ce milionarul numeste “vis umanist” . Conceptul La Jeune Rue va fi inaugurat in 2015. In inima Parisului va prinde contur o intreaga strada cu produse in intregime frantuzesti si de provenienta etica. Strada este localizata intr-un cartier rezidential situat intre Canal Saint-Martin si cartierul turistic Marais.

la-jeune-rue-harta

Proiectul a fost intampinat cu reactii mixte. Unii il vad ca o idee revolutionara, pe cand altii sunt preocupati de cresterea ulterioara a chiriilor. Din “cartierul tuturor,” locul va deveni prea elitist, n’est pas?

Naudon admite ca viseaza prea mult, dar adauga ca are un spatiu minunat de a visa.