Primul zbor cu balonul cu aer cald in subteran. Pestera Mamet Cave din Croatia

Cu balonul in pestera.

Pentru a marca 10 ani de la saltul record al lui Felix Baumgartner in abisul pesterii Mamet din muntii Velebit (Croatia), Ministerul Turismului din Croatia l-a sponsorizat pe temerarul septuagenar austriac Ivan Trifonov (care detinte si pasaport croat) sa stabileasca un nou record mondial explorand pestera verticala cu un balon cu aer cald special conceput pentru Mamet Cave. Destinatia este una la care viseaza cei mai mari base- jump-eri ai lumii.

Ivan Trifonov a fost primul om care a incercat si a reusit sa zboare cu un balon cu aer cald in subteran.

Acest pilot experimentat in zborurile cu balonul cu aer cald este deja titularul a 4 recorduri Guinness, iar zborul reusit in Pestera Mamet ii va aduce cel de-al cincilea record in portofoliu. Pentru zborul in adancurile pamantului, Trifonov a folosit un balon cu aer cald special conceput pentru acest voiaj neobisnuit si, probabil, irepetabil. Balonul lui a fost mai mic decat de obicei, iar pilotul a stat pe doua rezervoare de gaz legate de un schelet din otel.

Pestera verticala cu intrare aproape circulara (45mx55m latime) are 200 de metri adancime si o structura ca a unui clopot. Podeaua este destul de mare avand 81m de la nord la sud si 77m de la est la vest.

_cave-mamet-cave-in-pestera-mamet-croatia-cu-balonul-cu-aer-cald-in croatia-2014 _cave-mamet-cave-in-pestera-mamet-croatia-cu-balonul-cu-aer-cald-in croatia-ivan trifonov baloon_cave-mamet-cave