Top 20 destinatii National Geographic pentru 2014

National Geographic: Best Trips 2014 list.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ca in fiecare an, revista National Geographic publica lista proprie de locuri de vizitat, sugestii interesante si originale destinate mai mult calatorilor si nu “turistilor”. Top 20 de destinatii de luat la pas in 2014 este o lista care nu tine cont de tendinte in travel si statisticile industriei de turism, ci propune calatorii diverse precum refugiile faunei salbatice din padurile tropicale din Rwanda, un drum al bobului de cacao recreat in Ecuador sau o escapada pe strazile si localurile din New Orleans.

Lista cu cele mai recomandate vacante este intocmita de expertii revistei din intreaga lume si e menita sa reflecte “ceea ce este autentic, bogat din punct de vedere cultural, cu concepte durabile si ceea ce reprezinta superlative in turismul de astazi”.

Din acest top am alege oricand Laos, Capul Verde, Insulele Derawan si Parcul National Nahanni pentru “salbaticie”, iar Alentejo (Portugalia), Sarajevo (Bosnia si Hertegovina) si Riga (Letonia) sunte de mai multa vreme pe lista “de vizitat”.

alentejo-portugal
Iata si destinatiile de vizitat in viitorul apropiat (in ordine alfabetica) la sugestia National Geographic: 

Alentejo, Portugalia;
Arbil, Irak;
Bolaven Plateau, Laos;
Cacao Trail, Ecuador;
Capul Verde;
Cathar, Franta;
Cordoba, Argentina;
Insulele Derawan, Indonezia (alegerea cititorilor);
Guyana;
John Muir Trail, Scotia;
Liechtenstein;
Parcul National Nahanni, Northwest Territories, Canada;
New Orleans, Louisiana, Statele Unite ale Americii;
Northern Territory, Australia;
Parcul National Nyungwe, Rwanda;
Puglia, Italia;
Ranthambore National Park, India;
Riga, Letonia;
Rocky Mountain National Park, Colorado, Statele Unite ale Americii;
Sarajevo, Bosnia si Hertegovina;
Sochi, Rusia.

alentejo-portugal-1600x1066 Bolaven Plateau, Laos Bolaven Plateau, Laos - derawan dive derawan islands -Nahanni National Park Nahanni National Park Canada Nahanni National Park, Northwest Territories, Canada Ranthambore National Park, India Tad-Fan-Waterfalls-Bolavan-Plateau-Laos