Top 5 cele mai sigure orase turistice

Top 5 cele mai sigure orase turistice

copenhagendenmark

Siguranta este un factor important atunci cand planifici o calatorie. Desigur, daca e sa ti se intample ti se poate da cu caramida in cap/sterpeli un portofel oriunde, indiferent daca este un oras considerat “safe” sau vreo periferie dubioasa. Ce ti-e scris in frunte ti-e pus, dar totusi unele orase au o rata a criminalitatii mult mai scazuta, iar sansele sa fii jefuit, hartuit sau pacalit sunt mult mai mici aici, iar “gradul de prietenie” al locuitorilor este mai mare decat in alte parti. Cel putin asa spun statisticile.

1.Copenhaga, Danemarca
Copenhaga este un model pentru siguranta urbana. Danemarca se situeaza in mod constant printre tarile cel mai putin corupte din lume, cu o rata a criminalitatii in continua scadere, potrivit U.S. Department of States Overseas Security Advisory Council (OSAC).

tokyojapanpanorama

2. Tokyo, Japonia
Studiile TripAdvisor claseaza mereu Tokyo ca unul dintre cele mai “sigure” orase din lume.  In studiul pentru 2012, Tokyo a castigat si titlul de metropola cu cei mai prietenosi soferi de taxi, cele mai bune servicii de taxi si orasul cu cele mai curate strazi din lume.

3. Reykjavik, Islanda
Islanda a reusit mereu sa se claseze printre primele zece cele mai sigure tari din lume, in timp ce orasul Reykjavik castiga in mod constant la capitolul siguranta.

4. Singapore
De-a lungul anilor Singapore si-a mentinut rata criminalitatii relativ scazuta. Remarcabil este faptul ca in 2013 Singapore a inregistrat cea mai mica rata a criminalitatii in ultimii 30 de ani, potrivit de Yahoo! Singapore.

5.Amsterdam, Olanda
TripAdvisor noteaza ca Amsterdam este un oras sigur pentru turistii de toate tipurile si ca orasul este clasat printre primele douazeci si cinci cele mai sigure orase din lume. Rata criminalitatii in Amsterdam este mai mica decat in multe alte orase europene.

tokyojapan