Top 5 motive pentru care vacantele sunt vitale. Studiu

 Vive les vacances! Vive les Voyages!

traiasca vacantele
Ia vacanta in serios! Conform unui nou studiu realizat de Nielsen, vacantele sunt vitale pentru spirit. Studiul a constatat ca persoanele care pleaca in vacante in mod regulat sunt, in general, mai fericite, mai sanatoase si au relatii mai productive decat cei care nu sunt atinsi de dorul de duca departe de casa.

Sondajul a comparat capitole precum “fericirea”, “sanatatea”, “vitalitatea”, “relatiile cu cei din jur” si “satisfactia la locul de munca” a doua grupuri de respondenti: cei care au fost in cel putin o vacanta pe an si cei care au raportat ca nu obisnuiesc sa plece in concediu in mod regulat.
vacante in 1957

Peste 2.000 de respondenti de peste 25 de ani au participat la acest sondaj cu concluzii ce vorbesc de la sine: cel putin 76% din numarul turistilor ce au cel putin o vacanta adevarata pe an sunt mai multumiti si fericiti, comparativ cu persoanele care nu au avut parte de nicio evadare.

De asemenea, majoritatea respondentilor (52%) nu a indraznit sa revendice toate zilele de concediu platit pentru anul trecut, pierzand in medie peste 7 zile de concediu platit pe an.

in vacanta de vara

“Top 5 motive pentru care vacante sunt esentiale”. Concluziile studiului:

  • Vacantele va pot face sa va simtiti mai sexy: 80% dintre persoanele care si-au luat concediul anual au raport ca relatia lor este mai condimentata cu momente romantice, in comparatie cu 56% din respondentii care nu au avut parte de o vacanta in ultimul an.
  • Vacantele va pot face sa va simtiti mai fericiti si mai impliniti: 76% din turisti care pleaca in fiecare an in calaltorii de relaxare au declarat ca au trait un sentiment de “fericire” sau “extrema fericire”, comparativ cu doar 43% dintre cei care nu iau un concediu.
  • Vacantele va pote face sa va simtiti mai energizati: 72% din turistii anual se declara plini de energie si vitalitate, comparativ cu doar 34% dintre cei care nu pleaca pe nicaieri.
  • Vacantele poate face sa va simtiti mai bine in legatura cu job-ul: 71% din turisti care calatoresc anual au raport ca sunt “satisfacuti si foarte multumiti la locul lor de munca”, in comparatie cu doar 46% dintre cei care-si refuza cu buna stiinta placerile unei vacante.
  • Vacantele va pot face sa va simtiti mai sanatos: 56% din turisti descriu starea lor de sanatate ca fiind “foarte buna” sau “excelenta” la intoarcerea din calatorii, comparativ cu 28% dintre cei care prefera sa ramana acasa si sa prinda culoarea “cerii”, vorba poetului.peisaj de vacanta in marina