Transalpina sau de unde sa privesti Romania de sus

Pe 30 de de km, ai parte de aventura, mister…si niste privelisti cum rar intalnesti. Cei care au fost pe Trasfagarasan, vor fi si mai incantati sa o vada. Cei care nu au fost, ar trebui sa mearga pe ambele.

transalpina-romaniaConstruita in timpul celui de-al doilea razboi mondial de catre germani, din scopuri militare, Transalpina a fost foarte putin utilizata de-a lungul timpului. Despre intretinerea ei, e de prisos sa mai vorbim.

Pe harta are denumirea DN 67C. Face lagatura dintre Novaci si Sebes, iar pe parcursul ei, spectacolul oferit se desfasoara si la inaltimi de peste 2000 de metri ( Pasul Urdele 2145m).
Despre masina cu care sa mergeti acolo…cu siguranta o masina cu garda la sol mai inalta. Desi poate fi strabatuta si cu o Dacie, preferabil poate ar fi un 4X4, in special datorita inclinatiilor pantelor din zona Urdele – unde caii putere ar putea sa-si spuna cuvantul.

transalpina-panoramaAccesul spre ea, se poate face fie din Novaci sau Sebes, fie Valea Oltului-Brezoi-Voineasa-Vidra-Obirsiile Lotrului ( traseu extrem de pitoresc). O alta alternativa ar fi prin Petrosani-Obirsiile Lotrului.
Cazarile pe traseu nu lipsesc. La Vidra ( 3 hoteluri) sau cabana de la Obarsiile Lotrului – ambele la niste tarife foarte convenabile.