Un ghid al cimitirelor – destinatii turistice

Recoleta-Cemetery-in-Buenos-AiresArgentina

Desi macabru prin definitie, turismul de cimitir nu este sumbru sau plictisitor. Cei vii nu rad aici de moarte din ratiuni turistice, ci, pur si simplu sunt curiosi.

Ideea de a calatori pentru a vizita cimitire – fie pentru a jeli mormantul unei celebritati, a unui artist sau a unei figuri istorice sau pur si simplu pentru a admira pietrele funerare – devine din ce in ce mai populara in intreaga lume. Pentru inspiratie si idei de excursii la cele mai celebre cimitire ale lumii, urmeaza ghidul oferit de hotels.com.

Potrivit site-ului specializat in comparatii ale preturilor hoteliere una dintre cele mai accesibile destinatii turistice este Palm Springs si mormantul lui Frank Sinatra de la Desert Memorial Park. Pentru o camera dubla veti scoate in medie €81.

Urmatorul pe lista este cimitirul Recoleta din Buenos Aires, Argentina. Desi nu este neaparat locul de veci al unor celebritati internationale, cimitirul este vestit pentru pietrele funerare elaborate comandate de oamenii bogati ai locului. Un sejur la un hotel in apropierea destinatiei costa aproximativ €84 (116 dolari) pe noapte.

Honore de Balzac  Pere Lachaise

Pe de cealalta parte a Atlanticului Berlinul este una dintre destinatiile cele mai accesibile din Europa. La cimitirul Dorotheenstädtisch – Friedrichswerderscher Friedhof, vizitatorii pot plasa flori pe mormântul dramaturgului Bertolt Brecht si sculptorul Johann Gottfried Schadow.

In cele din urma lista celor mai prestigioase cimitire din lume nu ar fi completa fara o mentiune a Cimetière du Père-Lachaise din Paris. Edith Piaf, Maria Callas , Jim Morrison si Oscar Wilde sunt doar câteva dintre personalitatile notabile care isi au somnul de veci aici. Pentru un sejur in apropiere, turistii se pot astepta sa plateasca in medie in jur de €131 pe noapte.

Pere Lachaise

Frédéric Chopin