Un sfert de veac de la caderea Zidului Berlinului comemorat cu LICHTGRENZE

Berlinul comemoreaza 25 de ani de la caderea Zidului cu lumina si iluminare.
Lichtgrenze Berlin 25 - 2014- Brandenburg Gate  Lichtgrenze Berlin 25 - 2014-

Astazi Berlinul este cunoscut ca un oras al creativitatii, un creuzet pentru artisti,  cu o viata de noapte ofertanta si o cultura underground ca nicaieri in alta parte. Dar in urma cu doar 25 ani Berlinul era un oras divizat la propriu si la figurat. Pentru a marca aniversarea unui sfert de secol de la caderea Berliner Mauer orasul a construit o instalatie de felinare de-a lungul celor 15 km care au impartit o data orasul intre cele doua imperii ostile.

In week-end-ul 7-9 noiembrie 2014, o frontiera simbolica va ocupa spatiul pe care l-a ocupat candva Zidul Berlinului.  Frontiera de lumina “Lichtgrenze” va fi formata din 8.000 de felinare care vor servi drept o expozitie in aer liber ce va spune prin lumina istoria Zidului, revolutia si caderea acestuia.

Zidul Berlinului, un simbol al Razboiului Rece, a fost construit in 1961 si a fost demolat in saptamanile de dupa 9 noiembrie 1989. Parte a Cortinei de Fier, Zidul Berlinului a fost cea mai cunoscuta parte a frontierelor RDG-ului.

Fiecare bila de lumina va avea un patron spiritual care va impartasi o poveste personala si un mesaj despre seara istorica de dinante de 9 noiembrie cand zidul s-a prabusit reunind Germania.

Lichtgrenze Berlin 25

Un sfert de secol mai tarziu patronii fiecarui felinar isi vor ocupa locul de-a lungul peretelui de lumina si vor elibera baloanele catre cer in sunetele orchestrei Staatskapelle Berlin.

Lichtgrenze Berlin 25 - 2014