Very Important Bracelet: La hotel inarmat cu bratari inteligente

Oaspetii hotelurilor din Spania inarmati cu VIB.

Ushuaia Ibiza Beach Hotel-- Ushuaia-Ibiza-Beach-Hotel

Doua hoteluri din Ibiza au adoptat trendul tehnologiei “purtabile” si au inlocuit cardurile-cheie cu bratari inteligente. Acestea se pot dubla pe post de carduri de plata.

In loc sa scotoceasca dupa cardurile-cheie pe la fundul bagajului sau sa-si tot faca griji ca au confundat/ pierdut/ uitat cardurile de credit, cei care stau la Ushuaia Ibiza Beach Hotel si Hard Rock Hotel Ibiza sunt inarmati cu “VIB” (Very Important Bracelet), o bratara desteapta care iti va deschide usile camerelor si va permite clientilor sa plateasca pentru produsele pe care le folosesc cu un cod PIN alocat.

Wearable technology

De asemenea, bratarile prind bine pentru a da share fotografiilor pe Facebook si Twitter, cat si pentru checkout expres. Tehnologia la purtator vine dotata si cu sisteme de radiolocatie si identificare prin radiofrecventa. O fi bine o fi rau? Ideea de control la tot pasul ii sperie pe multi, dar, totodata, le da o vacanta fara griji in plus pentru cei care-si pierd capul prin cluburile si pe la petrecerile non-stop din Ibiza.

Hotelurile mentionate mai sus sunt targetate pentru turistii petrecareti si vor avea in incinta cate 20 de totemuri digitale cu ecrane de 42inch ce vor permite partajarea pozelor celor cazati in hotel.

Fairmont Concierge

Tehnologia portabila are un grad pronuntat de penetrare in industria de turism. Starwood Hotels & Resorts are in curs de dezvoltare o aplicatie pentru Google Glass care va permite membrilor clubului sa caute hoteluri, sa faca rezervari si sa obtina indicatii GPS in timp real.

The Fairmont San Francisco a devenit primul hotel din lume ce
si-a dotat serviciul de concierge cu Google Glass. Tom Wolfe, primul concierge hotelier din SUA, poarta acum ochelarii Google Glass

Wolfe spune ca foloseste tehnologia portabila pentru a stoca numere de telefon, a efectua apeluri, a verifica starea vremii si a face fotografii.