Vor deveni aplicatiile travel Google Glass un must-have pentru calatori?

Cum spera Google Glass sa devina accesoriul si companionul de incredere al oricarui turist.

google glass appOdata cu startul vanzarilor ochelarilor Google Glass in SUA, dezvoltatorii de aplicatii de travel s-au vazut nevoiti sa tina pasul cu inovatia prin versiuni smartwear ale serviciile mobile disponibile pana acum pentru telefoane si tablete. Reamintim ca pe piata din SUA varianta din acest moment a dispozitivului se vinde de saptamana trecuta la un pret de 1500 de dolari.

Serviciul de geolocalizare Foursquare, app de de calatorii TripIt si serviciul de rezervare restaurante OpenTable, toate au prezentat cate o versiune “Glassware”, adica o versiune a aplicatiei mobile pentru early adopters – curiosii care s-au numarat printre primele sute de clienti selectati de gigantul google pentru a devini posesori google glass. “Glassware” este numele generic cu care sunt denumite aplicatiile dezvoltate pentru dispozitivul Google Glass.

Intr-adevar, ideea unui device hands-free, cu tehnologie wireless va fi, cel mai probail, pe placul turistilor care sunt nevoiti acum, unii dintre ei, sa care ghiduri grele de calatorii si o gramada de insemnari si itinerarii scrise sau printate. Functia acestora va fi preluata, cu succes spunem noi, de “ochelari”. Cu comenzi vocale sau prin miscari ale corpului se pot face rezervari de bilele de avion sau a meselor la restaurante. Cum zic cei de la Google, the “Glass” te are in vizor si te scoate din incurcatura.

Pentru utilizatorii de TripIt , tehnologia va afisa itinerarii de calatorie, notificari in timp real a zborurilor, memento-uri pentru check-in zborurilor, schimbari ale portilor de imbarcare la aerport, servicii de rent-a-car si cazare.google glass for outdoor

Google spera ca serviciul va veni la fix atunci cand turistul jongleaza prin aeroport cu bagaje, laptop si diverse pungi. Una dintre cele mai utile aplicatii pentru calatorii in tari in care limba vorbita si alfabetul iti sunt o nebuloasa, sunt serviciile de traducere Word Lens care iti vor sopti si descifra in timp real semnele intalnite pe drum/ oras/ aerport, anunturi, semne de circulatie, denumiri de strazi, localitati, meniuri si altele.

Cum pot ajuta ochelarii Google Glass la protectia rinocerilor din Neplal. Un video cu explicatii mai jos:

Vom asista la o schimbare si o propagarea a filmelor si a jurnalelor de calatorie. Asa cum Roy Choi in filmuletul de mai jos upload-eaza instant reteta la care lucreaza, asa se vor mari posibilitatile de a impartasi bucuria descoperirilor din calatorii.